Sayfalar

Angel – L.A Weatherly | Tanıtım

Çoğumuz artık Vampir furyasının yerini Meleklerin bıraktığını biliyoruz. Melek temalı kitaplara Dex Kitap sayesinde bir yenisi daha ekleniyor. Kitabı Mayıs aylarında okuyabileceğiz. Sizler için bu merak uyandırıcı kitabın özetini çevirdik !

- Kitap Özeti -
Meleklerin kurtuluşunun mümkün olmadığı bir dünyada, Alex merhameti hak eden bir tane bulduğunu sanmıştı. Alex melekler arasında acımasız bir katildi.
Onlar hakkında duyduğunuz her şeyi unutun! Melekler iyi huylu, kutsal yaratıklar değil, karşı konulmaz güçlerini insanların ruhlarından geriye az bir şey kalana kadar kullanan, kötü avcılardır.
Willow ile tanışana kadar, Alex tek iyi meleğin ölü melek olduğunu düşünmekteydi.  Normal bir genç gibi görünüyor olabilirdi ama Willow sıradan bir kız değildi. Yarı insan yarı melek olan Willow, kötü melekleri yenmekteki kilit noktayı muhafaza ediyor olabilirdi . Ancak avcı olarak, çıktığı destansı ve tehlikeli av gezisinde Willow geçmişi hakkındaki karanlık sırrı öğrenmiş, Alex ise kendini kahredici sonuçlarla beraber Willow’a çekilirken bulmuştu.
Eoin Colfer perileri, Stepheni Meyer vampirleri, L.A Weatherly ise melekleri yeniden yarattı! Twilight serisi hayranlarının yüreğinin yerinden çıkaracak aksiyon-macera içeren paranormal romance bir kitap!
Müthiş üçlemenin ilk kitabıdır.
Çeviri ve Düzenleyen: Hanife Albayrak

Gece Avcısı #6 | One Grave At A Time – Jeaniene Forst | Tanıtım


Ülkemizde baya ilgi gören serinin 6. kitabı Amerika’da 30 Ağustos’da çıkıyor ! Artemis Yayınları serniyi ikişer yayınlama politikasına bakarsak bu kitabıda bir yıl sonra 5. kitapla beraber okuyacağa benziyoruz. Siz en iyisi mi şimdilik çevirdiğimiz özetle merakınızı gidermeye bakın !
One Grave At A Time ~ Bir Zamanlar Mezarda
- Kitap Özeti -
Mezar bir yanlış adım uzaktaydı.. 
Bir (yeraltı) dünya savaşını önledikten sonra Cat Crawfield vampir kocası Bones’la bir kaçamaktan başka bir şey istemiyordu. Malesef ki New Orlens’ın voodoo kraliçesinin göndermeye devam ettiği hediyeler — önceliği kendi iyiliği olduğu için onları bir kere daha savaşa göndermişti, bu sefer ki iğrenç ruhlara karşıydı.
Yüzyıllar önce Heinrich Kramer bir cadı avcısıydı. Şimdi ise her Cadılar Bayramında, bir beden haline gelip masum kadınları yakmadan önce işkence ediyordu. Bu yıl, her nasılsa, azimli Cat ve Bones onu sonsuzluğun diğer tarafına ebediyen göndermek için bütün riskleri göz almalıydı. Ama uzun zamandır ölü olan bir adamı nasıl öldürebilirdin ki?
Çeviri ve Düzenleme:  Hanife Albayrak

Hush Hush Serisi 3: Silence’dan Bir Bölüm


Kapakla birlikte yayınlanan son kitaptan bir bölüm. Kitap 4 Ekim’de yurt dışında raflardaki yerini alacak…
Aramızdaki mesafeyi kapattı. Beni kendine doğru çekeceğini düşünmüştüm ama geride durdu. Bense şaşırmış ve ağlamamaya çalışıyordum. Bana doğru eğilip arkamdaki kapının kolunu tuttu. Bedeninden yayılan parfümün kokusunu alabiliyordum. O kadar tanıdık kokuyordu ki , baharat ve sabun kokusu alabiliyordum. Taze anılar aklıma hucum etti , öyle bir andı ki katlanılması zordu. Bana dokunmasını arzuluyordum. Beni tutmasını , boynuma sarılmasını ,öpmesini sadece bana ait özel sözleri fısıldamasını. Onu çok ama çok yakınımda istiyordum böylece gitmesi mümkün olamayacaktı.
” Bu burada bitmedi. ” dedim. ” Yaşadığımız onca şeyden sonra sadece beni ezip gecemezsin. Seni bu kadar kolay bırakmayacağım. ”
Onu tehtit ederek öylece durdum. Bu benim son hamlemdi.
” Seni korumak istiyorum.” dedi Patch sessizce
Çok yakınımda duruyordu. Öyle güçlü ve sıcaktı ki. Ondan kacamazdım , ne şimdi ne de sonra . O her zaman burada olacaktı , kalbimi ellerinde tutacaktı. Ona düşüyordum , değil kaçmak onun yanında kendimi bile kontrol edemiyordum.
” Ama koruyamazsın .

Düzenleme ve Çeviri Onread ( Buket)

Korkusuz Serisi

 
Yaklaşık olarak dört yıl kadar önce Mürekkep Dünya'dan ayrılırken, kısa zamanda yeni bir dünya bulamayacağıma emindim. Ancak sonra, bir akşam yemeğinde, sinema filmleri çevirmekle kalmayıp kitapları da benim kadar tutkulu bir şekilde seven Lionel Wigram ile tanıştım ve aynanın arkasındaki dünyayı onunla birlikte keşfettik.

Burası, Mürekkep Dünya'dan çok daha yeni bir dünya. Şimdiden biraz da olsa bizim dünyamıza benzemeye başladı bile. Trenler, fabrikalar, gazeteler var bu dünyada, ama bir yandan da Cüceleri birer köle olarak kullanan bir İmparatoriçe ve ormanlarda meşum pastadan evler de var burada. Henüz bir çocuk olduğum günlerde beni hem büyüleyen, hem de korkutan Grimm masalları, aynanın arkasında gerçek oluyor, Pervasız kahramanım Jakob Korkusuz da, cam ayakkabı ve sihirli sofrayı ararken beni de yanına aldı ve Mavi Sakallar, Su Adamları ve Karanlık Perilerle tanıştırdı. İlk başta Jakob'u sevmemiştim ve kardeşini kendime çok daha yakın hissediyordum. Ancak bir keresinde Leonel çok doğru bir tespitte bulunup şöyle dedi: "İkimiz de aynı Will gibiyiz, ama Jakob olmak hoşumuza giderdi." Şu an Jakob'a karşı sevgim öylesine artmış durumda ki, pek çok serüvende onun peşinden gitmeyi umuyorum.

Çok merak ediyorum, acaba aynanın gerisine geçmeye cesaret ettiklerinde, okuyucularım kendilerini kimin yerine koyacaklar? Acaba bu Jakob mu olacak? Belki de kendilerini bir tilkinin postuna ve bir kızın tenine sahip Tilki'nin yerine koyarlar. Yoksa, aynı bize benzeyen, ancak derileri yeşim taşına ve ametiste, oniks, aytaşı ve kantaşına benzediği için bir yandan da bizden son derece farklı olan Goylları mı tercih edecekler?

Cümleler kalemimin ucundan kağıda dökülmeye devam ediyor olsa da. İlk kez bir hikayeyi başka biriyle birlikte oluşturuyorum. Buna rağmen, okuyucularımın yokluğunda çoktan kendimi yalnız hissetmeye başlamış durumdayım ve bu dünyayı, diğer pek çoklarında beni takip etmiş olanlara bir an önce göstermek için yanıp tutuşuyorum! Bir an önce aynanın diğer tarafına gelsinler diye sabırsızlanıyor ve onların da bu dünyayı en az benim sevdiğim kadar sevmelerini umuyorum.

Sevgilerimle,

Cornelia Funke