Sayfalar

Vampir Filmleri-Gir Kanıma



Stockholm'de 1982 yılında geçen hikaye iki çocuk arasındaki sıradışı ilişkiyi anlatıyor. Alt sınıfın yaşadığı devasa binaların arasında bulunan karlar içinde bir parkta vakit geçiren Oskar, soğuktan etkilenmeyen, beyaz yüzlü ve gizemli Eli ile tanışır.

İki çocuk yakınlaşırken, fonda aynı mahallede çeşitli cinayetlerin işlendiğini görürüz. Uzun süredir vampir olan Eli'nin kan ihtiyacı babası tarafından giderilmektedir. Fakat zamanla Eli'nin durumu iki çocuğun da başını belaya sokar...

2008'in en iyi filmleri arasında kabul edilen Let the Right One In, korkunç vampir filmleri ile sanat sinemasının çarpıcı bir karışımı. Görüntüleri, atmosferi ve bıçak sırtı romantik hikayesiyle unutulmaz bir çalışma.

Morrissey’in LET THE RIGHT ONE SLIP IN şarkısından esinlendiği öne sürülen film adı, aynı zamanda bir vampirin birinin evine girmeden önce davet edilmesi gerektiği mitine de referans veriyor…

Anita Blake Okurlarına Müjde !



        Artemis yayınlarının en son 2006 yılının Kasım ayında piyasaya çıkarttığı son Anita Blake kitabı Karacamdan Kelebek’ti. Dizginlenemez fanların aşırı baskısına dayanamayan yayınevi, 3 yıl aranın ardından geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla 2006 yılından bu yana çevirisine son verilen Anita Blake Vampir Avcısı Serisi'ne devam etme kararından bahsetmişti.10. kitap Zincirlenmiş Narkissos Ocak ayının ilerleyen günlerinde okuyucularıyla buluşacak.

Tanıtım Yazısı;
              Son derece beğeni toplayan Karacamdan Kelebek ile Laurell K. Hamilton’ın vampir avcısı; Anita Blake geri döndü. Anita, daha önce hiç yüzleşmediği doğaüstü şiddetli bir saldırıdan kurtuldu ve bunu hayatındaki iki adam olmaksızın yaptı.
Şimdi, Jean-Claude veya Richard’ı son gördüğünden bu yana altı ay geçti.

             Altı ay bekârlık. Altı ay kararsızlık. Altı ay tehlike.

             Vücudundaki hem vampir, hem de kurt adam saldırılarının izleri yüzünden, üçlü grup tamamlanana kadar, üçü de korunmasız kalıyordu.
Fakat insanları kaçıran biri Anita’nın korumaya yemin ettiği masumları hedeflediğinde, Anita olabildiğince yardıma ihtiyaç duyuyor.
             Toprak parçalayıcı bir birlikteki Anita, Jean-Claude ve Richard işaretleri birleştiriyor, ve biri diğeriyle ayrılamaz bir bütün oluyor.

             Beklenmedik bir durumla, Anita ikisinin gücünden de yararlanabiliyor. İkisinin de kalbini hissedebiliyor… Düşüncelerini duyabiliyor… Onların açlığını biliyor. . .

             Onu insanlığın eşiğine sürükleyen kaderden, bu kan şehvetine teslim olmaktan,  vücudunun dönüşme ve ruhunu tüketme arzusundan hiçbir şey Anita’yı kurtaramaz.

                                                     
www.vampirakimi.com

Gece Evi Serisinin 12 Kitabının İsimleri


"Marked(İşaret), 1. Kitap


Betrayed (İhanet), 2. Kitap


Chosen(Seçilmiş), 3.Kitap


Untamed(Vahşi), 4. Kitap


Hunted(Av), 5. Kitap


Tempted, 6. Kitap (Baştan Çıkartılmış)


Burned, 7. Kitap (Yanmış)


Awakened 8. Kitap (Uyanmış )Gerisi Kesin değil


Destined, 9. Kitap (Mukadder)


Touched, 10. Kitap (Dokunulan)


Cloaked, 11. Kitap (Gizlenen)


Wanted, 12. Kitap (İstenen)


Çinli Vampirler

Tanrılar Çıldırmış Olmalı seri filminin birinde Afrikaya düşen bir uçak içersinden iki çinli ve bir Çinli vampir dede çıkar. Çinde sıklıkla anlatılan Çinli Vampirlere ait öyküleri Batıda ancak bu filmin gösteriminden sonra duyulmaya başlanır. Vampir edebiyatının en yaygın olduğu ülke sanıldığının aksine Transilvanya değil Çin’dir



Doğu da vampirler Jiang Shi (yani Sertleşmiş Bedenler) olarak bilinirler
Bunların bir çoğu eski hanedanlık üniformaları(cüppeleri) giymektedirler.
Uçabildiklerine ancak iki bacakları üzerinde zıplayarak dolaştıklarına inanılır.
Batıdaki vampirler gibi onlarda kan içerek hayatta kalabilirler ve böylece doğaüstü güçler edinirler.


 
Çinli vampirlerin en karakteristik özellikleri tırnakları yerine ellerinde uzun siyah çivilere sahip olmalarıdır.
Efsaneye göre kim nefesini tutacak olursa vampir onun nerede olduğunu tespit edemeyecektir (O halde vampirlerin gözleri neye yarar orasını Tanrı bilir).
Onları ancak Yüksek Rahipler sınıfından biri alınlarına büyülü cümlelerin yazılı bulunduğu bir yazıyı yapıştırarak durdurabilir. Güneş ışığı bunları da bir küle dönüştürür veya öldürmek için kalplerine bir kazık çakmak gerekmektedir.
Ayrıca bunların kara büyü(voodoo-vudu) kurbanları veya mezarına şimşek çarpmış insanlar olduklarına inanılır.

Kaynak : Saklı Site