Sayfalar

Aynı Yıldızın Altında

Aynı Yıldızın Altında John Green


Amerikanın en ünlü ve yetenekli yazarlarından biri olan John Green yeni romanı Aynı Yıldızın Altında kitabı ile yine okurlarını etkisi altına almayı başarıyor.

İlk olarak 2012 yılında çıkan kitap bir anda okurlardan büyük beğeni topladı ve bir çok kitap listesinde bir numaraya kadar yükseldi. Bir çok saygın eleştirmenden de tam not alan kitap sonunda Türk okurları ile de buluşuyor.

Kitap 16 yaşında kansel hastası bir gencin hikayesini anlatıyor. Genç yaşta ölümcül hastalığa yakalanan ve bir tıp mucizesi ile biraz daha uzun yaşama umudu olan gencin ölümcül sonucu ertelemekten öteye gitmez. Ta ki hayatına biri girene kadar. Genç kız hayatına yeni giren kişiye olan bağı farklı mucizeleri de beraberinde getirecektir.

Aynı Yıldızın Altında romantik kitapları sevenlerin mutlaka okuması gereken mükemmel bir roman. Zamanı azalan bir gencin bu kısa zamana bir ömür sığdırmaya çalışmasını okurken göz yaşlarınıza hakim olmakta zorlanacaksınız.

Kitabın Özeti




16 yaşındaki Hazel yeni gelişen ve nadir hastada fayda sağlayan bir ilaç sayesinde ömürünü biraz daha uzatabilmiştir. Destek gruplarına katılarak moral arayan kız bir gün destek grubunda bir genç olan Augustus ile tanışır ve ona ilgi duymaya başlar. Çocuk da ona karşı ilgisiz değildir ve daha ilk karşılaşmalarında Hazel’i evlerine film izlemeye davet eder.



Birlikte V for Vendetta filmini izlerler ve Hazel de çocuğa çok beğendiği ve tekrar tekrar okuduğu kitabı tavsiye eder. Kitabı bitirmeden de bir daha görüşmeyeceklerini söyler. Bunun üzerine çocuk da kitabı bir an önce okur ve etkisi altında kalır. Fakat kitapta cevaplanmamış bir çok soru vardır ve Hazel bir türlü yazara ulaşamaz. Çocuk kızı mutlu edebilmek için yazara bir şekilde ulaşır ve yazar da onları yüz yüze görüşmek için yaşadığı Amsterdam’a davet eder. Fakat Hazel’in ailesi böyle bir seyahati karşılayabilecek imkanları yoktur ve Hazel’de tek dilek hakkını kullanmıştır.



Hazel’in imdadına yine Augustus yetişir ve tek dilek hakkını bunun için kullanır. Birlikte bir kaç günlüğüne de olsa Amsterdam’a giderler fakat karşılarında sorunlu bir yazar bulurlar. Yazar Hazel’e dilediği cevapları vermek yerine ona kaba davranır. İkili Amsterdam’da romantik zaman geçirirler fakat istediklerini alamadan geri dönerler. Bu dönüş acı bir gerçeği de ortaya çıkartır. Augustus’un hastalığı nüksetmiştir ve artık fazla zamanı kalmamıştır.



Hazel sevgilisi bir gün olsun yalnız bırakmaz ve son zamanlarını hep birlikte geçirirler. Augustus Amsterdam’a Hazel’in istediği cevapları alamaması nedeni ile kendince kitabın devamını yazmak ister fakat hastalığı buna izin vermez. Son olarak yazara bir mektup yazar ve ölmeden önce son dileğini yazara iletir. O mektup aslında Hazel’in istediği cevapları da içinde barındırır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Bırak