Sayfalar

Buz Öpücük-Vampir Akademisi 2



Buz Öpücük

Kitap Adı: Buz Öpücük- Vampir Akademisi 2
Orjinal Adı: Frostbite
Yazarı: Richelle Mead
Çevirmen: Selim Yeniçeri
Türü: Polisiye-Macera
Basım Tarihi: Ekim 2009



Aşk ve kıskançlık zorunlu bir kış tatilinde
çarpışırsa, eğlence kana bulanabilir!

Rose, Dimitri'yi seviyor. Dimitri de belki Tasha'yı seviyor.
Ve Mason da Rose ile birlikte olmak için canını vermeye hazır.
   St. Vladimir'de kış tatili geldi ama Rose tatil havasına bir türlü giremiyor.Muazzam bir Strigoi saldırısı okulu yüksek alarm durumuna geçirdi ve          Akademi artık Gardiyanlar'la dolu.
   Ki aralarında Rose'un çetin ceviz annesi Janine Hathaway de mevcut. Ayrıca annesiyle teke tek dövüş yetmezmiş gibi, Rose'un yakışıklı eğitmeni Dimitri'nin de başkasında gözü var. Arkadaşı Mason ise Rose'a feci tutulmuş vaziyette ve Rose da erkek arkadaşı Christian'la bol bol yiyişen Lissa'nın beynine hapsolup duruyor!
  Strigoiler yaklaşıyor, Akademi hiçbir riski göze almıyor. Bu sene, St. Vladimir'in yıllık kayak tatilli mecburi. Ancak göz kamaştırıcı kış manzarası ve şık Idaho tatilköyü yalnızca bir güven ilüzyonu. Üç arkadaş ölümcül Strigoilere karşı bir harekette bulunup kaçınca Rose, onları kurtarmak için Christian ile güçlerini birleştiriyor.
Ancak kahramanlığın da bir bedeli var elbet...
  Çok fena, çok.


İlk kitabını bir nefeste okuduğumuz Vampir Akademisinin ikinci kitabı Buz Öpücük, sürükleyici hikayesiyle devam ediyor.

Kitap çok akıcı ve her sayfada biraz daha fazla okumanıza sebep olan bir dille yazılmış ki kitabın sonuna nasıl geldiğinizi anlayamıyorsunuz. Hiç sıkılmadan okuyacağınızın garantisini verebilirim.

Hikaye en baştan heyecan verici olaylarla başlıyor. Strigoiler…Vampir Akademisi olası Strigoi saldırısı için ayaklanıyor ve birçok gardiyan okula Moroileri korumak için geliyor.  Rose’un annesi de aralarında elbette. Biz de, bu vesileyle Rose ve annesinin hikayesini biraz da olsa öğrenmiş oluyoruz ki sadece biraz diyorum, çünkü bu konuda bir çok sürpriz sizleri bekliyor…

Hali hazırda bekleyen Strigoi saldırısı yanında güzel olaylarda oluyor tabiî ki…  Rose ve Dimitri..  Hepimizin bildiği gibi aralarındaki elektrik yadsınamaz bir gerçek. Ancak biri öğretmen, diğeri öğrenci...  Bu ikilemle savaşlarını da göreceğiz kitapta. Aşk mı yoksa kurallar mı?

Ve tabiî ki hikayeye yeni karakterler de ekleniyor ve hepsi birbirinden heyecanlı olayları beraberinde getiriyor. Öncelikle Rose’un yakın arkadaşı Mason, Rose’a deli gibi aşık ancak Rose’un gözü Dimitri’den başkasını görmüyor. Ve zavallı Mason, Rose’u mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.  Ve tabiî ki  Tasha Ozera…  Kim bu kadın?  Nereden çıktı?  Bu kadın bir Moroi ancak kendine gardiyan seçmeyi reddetmiş, dövüş dersleri veren çok güzel bir bayan.  Ve tabiî ki gözü Dimitri’nin üzerinde… Dimitri de Tasha’nın gücünden etkilenmiş gibi görünüyor.  Ve tabiî ki bu durum Rose’un gözünden kaçmıyor.  Ve Adrian… Bu karakterin çok sevileceğini düşünüyorum zamanla.  İlk başlarda biraz sinirlendiren bir tip. Kendisi bir Moroi…  Biraz ukala, kendini beğenmiş, çapkın, yakışıklı ve kraliyet ailesine mensup. Ayrıca Rose’a kafayı takmış durumda.

Lisa ise herkesin dışlamış olduğu sevgilisi Christian ile çok mutlu ve tahmin edersiniz ki bazı durumlarda Rose’un aklına girdiğinden habersiz. Hatta erkek arkadaşıyla ilişkiye girdiği anlarda bile...  Bu durum gerçekten benim çok hoşuma gitti çünkü Rose kendini bir anda Lisanın yerinde ve Christian ile pek de uygun olmayan bir şekilde buluyor, ki bana göre çok eğlenceli bir bölümdü.

Akademi bu seneki kayak tatilini mecbur tutuyor.  Hep birlikte Idaho denilen bir tatil köyüne gidiyorlar. Ancak burada her şey görüldüğü gibi değil tabiî ki.  Akademiden 3 kişi Strigoiler tarafından kaçırılıyor. Onları kurtarmak ise Rose’a düşüyor.  Christian ile birlikte çıktıkları bu kurtarma operasyonu, gerçekten nefesinizi tutacağınız olaylar barındırıyor.  Dediğim gibi sürprizler ve sırlar bolca karşınıza çıkacak. Aşk ve macera yine çok güzel bir şekilde bir araya getirilmiş. Her ikisinin de tadını alıyorsunuz. Ve sonunda yine “Devamında ne olacak?” sorusu içinizi kemirecek. Çünkü garantisini veririm ki hikaye hızlanarak ve daha da soluk kesici bir hale dönüşerek devam ediyor.
                                                                   vampirakimi.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Bırak