Sayfalar

Çeşitli Kültürlerde Vampirik Varlıklar



Aswang: Gündüz insan, gece vampir olan çok güzel bir kız olarak tasvir edilir. Kan içeceği zaman büyük bir kuşa dönüşür ve kanı, sivri ve içi boş dilini kurbanının boğazına saplayarak içer.

Asema:Gündüzleri yaşlı biri görüntüsünde olan varlık, geceleri mavi bir ışık kütlesine dönüşür ve avlanır. (Güney Afrika)

Baobban Sith: Kız, karga veya kuzgun kılığına girebilen kötü perilerdir. Erkeklerin aklını başından alıp kanlarını içerler.(İskoçya)

Bas: Genellikle domuz kanıyla beslenen bir varlıktır. Medeniyetten uzak durmayı tercih etse de, zaman zaman insan kanıyla da beslendiği söylenir.(Malezya)

Brahmaparusha: Kafasını çevreleyen bağırsaklar ve içinden kaniçtiği kurukafa ile tasvir edilir.(Hindistan)

Chiang Shih: Bir ışık kütlesi larak tasvir edilen ve insan kanı içen ölülerdir.(Çin)

Cihuateteo: Geceleri çocuklara saldıran, bembeyaz bir tene sahip kadın görüntüsündeki varlık.(Aztec)

Dearg-Du: Hakkında çok az şey bilinen bu varlıkları durdurmanın yolu, mezarlarının üzerini çok ağır taşlarla kapatmaktır.(İrlanda)

Ekiminu: Yarı vampir, yarı hayalet bir yaratıktır. Görünmez olabilirler ve insanlara saldırırlar. Ahşap silahla öldürülebildikleri söylenir. (Assyrian)

Kappa: Yeşil-sarı bir tene sahip yuvarlak gözlü çocuk görüntüsündeki varlık. Su kenarlarında,suya yaklaşan canlıları içeri çekip tüm kanlarını anüslerinden içmek suretiyle beslenir.

Lamia: Yarı insan, yarı hayvan görüntüsündeki varlık. Üst tarafı insanken, alt kısmı çoğunlukla yılan formundadır.Kurbanlarını yer ve kanını içer.(Yunanistan)

Lamiai: Küçük çocukların kanlarıyla beslenen bir varlık. Aynı zamanda, genç erkekleri kendine çekebilmek için güzel kız formuna da girebilir.(Libya)

Langsuyar: Ağaçlarda yaşayan ve çocukların kanını emen bir varlık.(Malezya)

Lidérc: İnsan, hayvan veya ışık görüntüsünde olabilen bir varlık.(Macaristan)

Loogaroo: Şeytana götürdüğü kan karşılığında büyü gücüne sahip olan yaşlı kadın formundaki varlık. Bedeninden çıkarak ışık formunda dolaşabilme yeteneğine de sahiptir.(Haiti)

Nora: Şiddetli bir biçimde ölüp, intikam için geri dönen ölüler.(Macaristan)

Obur: Yüksek sesler çıkaran ve eşyaları yerinden oynatabilen kan içici bir varlık...(Bulgaristan)

Pelesit: Genelde Polong ile birlikte hareket eden bir varlık.(Malezya)

Penanggalan: Kafasını elinde taşıyan, yeni doğmuş bebeklerin ve annelerinin kanını emen kadın.

Pisachas; (Hindistan) Et yiyen öfkeli varlıklar.

Polong: 3 cm boyunda olup cadılara hizmet eden kadınlar. Cadıdan alınan günlük kan karşılığında hizmet ederler.(Malezya)
Pontianak: Baykuş görünümüne dönüşen yeni doğmuş çocuk.(Malezya)

Rakshasa: Mezarlıkta yaşayan ve büyüler yapan iblisler olarak tasvir edilirler. Yarı insan - yarı hayvan olarak tasvir edilirler.(Hindistan)

Redcaps: Eski şatoları ve evleri ele geçiren ruh. Ele geçirdiği yerde kalan kişiyi rahatsız ettiği ve kanından almaya çalıştığı söylenir.(İskoçya)

Succubus (dişi)/ Incubus(erkek): Kurbanıyla cinsel ilişkiye girerek, ilişki sırasında salgıladığı cinsel enerjiyle beslenen varlık. Evlere davetsiz olarak girer ve başka kişilerin görüntüsüne bürünebilir. Kurbanlarıyla genelde birden fazla kez ilişkiye girerler. Succubus'un kurbanı, bu olayı bir rüya olarak deneyimler.(Avrupa)

Sukuyan: Geceleri bedenini bırakarak mavi bir ışık topu olarak gezinir. Yakalandığı takdirde bir hayvana dönüştüğü söylenir.(Trinidad)

Tenatz: Ölmüş insanların bedenlerini ele geçirip kontrol altına alan ruhlardır. Geceleri gezinip, uyuyanların kanlarını içer. Mezarlara girip çıkmak için farelere dönüşebildikleri söylenir.(Montenegro)

Tlahuelpuchi: Hayvanlara dönüşebilen, ve kurbanlarının kanını içen kadın görüntüsündeki varlıktır. Genellikle hindi, köpek ve kediye dönüştüğü söylenir.(Aztec)

Upierczi: Dillerinin altındaki iğneyle kurbanlarından geceleri kan emen vampir. Sadece yakılarak yok edilebilir; ve yakıldığında bedeni yok olmak yerine bir sürü küçük sürüngen ve kemirgene dönüşecek olan parçalara ayrılır. Yakma işleminden sonra ortaya çıkan bu hayvanlardan herhangi biri kaçarsa, Upierczi'nin de serbest kalacağı ve intikam için geri geleceği söylenir.(Polonya, Rusya)

Ustrel: Cumartesi günü doğup, baptizm işleminden önce ölen çocuklardır. Gömülmelerinin 9. gününde mezarından çıkıp civardaki koyunlara ve diğer hayvanlara saldırdıkları ve kanlarını içtikleri söylenir.(Bulgaristan)

Vetala: Betail olarak da bilinen bu varlık, ölmüş insanların bedenlerini kontrol altına alan bir varlıktır.(Hindistan)

Vrykolakas: Geceleri insanlara saldıran varlık; diğer kültürlerde Lampir (Boşnak), Vurvulak (Albanian), Upirina Vukodlak (Sırbistan) olarak da bilinir.

Yara-ma-yha-who; (Avusturalya) 1-1,5 metre boylarında kırmızı, dişsiz, kısa boylu, büyük kafalı ve el-ayak parmakları ahtapot görüntüsünde olan insanımsı varlık. Ağaçlardan insanlar üzerine atlayıp el ve ayak parmaklarıyla kanlarını içtikleri söylenir.(Yunanistan)

Yatu-Dhana: Raksha'ların artıklarıyla geçinen varlıklardır..(Hindistan)
darkgothic.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Bırak