Sayfalar

Romanya`da vampir avı




Romanya`da vampirlerin hala yaşadığına inanılıyor. Bir ölünün kalbini çıkaran altı kişi `Ama o vampirdi` diyerek kendini savundu.    


Mezardan çıkacaktı Kont Dracula`nın anavatanı Romanya`da hala vampirlere inanan insanlar yaşıyor. Hatta bu yüzden `cinayet` işleyenlere bile rastlanıyor. Bu duruma aktüel bir örnek arayanlara ise, ölü bir adamın kalbini çıkarıp kanını içmekle suçlanan ve altı ay hapis cezasına çarptırılan Gheorghe Marinescu ile arkadaşları gösteriliyor. Marinescu`nun mahkemede kendini `Eğer kalbini çıkarmasaydık, mezarından çıkarak kanımızı içecekti. Çünkü o bir vampirdi` diyerek savunduğu söyleniyor.

KAZARA VAMPİR Romen yetkililer, her yıl buna benzer onlarca olayla karşılaştıklarını belirtiyor. Örneğin Dumitru Moineasa isimli genç,`kazara` vampir olma öyküsünü İngiliz Telegraph gazetesine şöyle anlatıyor: `Amcam öldükten sonra sağlığım bozuldu. Bir türlü iyileşemedim. Uzun süre sonra, teyzemin verdiği içecek sayesinde düzeldim. Kendimi inanılmaz iyi hissetmeye başladım. İçtiğim şeyin ne olduğunu sorduğumda, `amcamın kalbinden yapılmış içki` olduğunu söyledi..

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum Bırak